Helg igen

14 december

Dagarna rullar på och konstigt nog går tiden fort fastän vi lever pensionärsliv. Helg innebär skidåkning och vi följer både längdåkningen och skidskyttet på TV.

Vi reflekterar en hel del, över att bli äldre, över de senaste tre kämpiga åren och över våra liv. Det känns viktigt att bearbeta, lämna och gå vidare. För min del önskar jag att jag hade kunnat må mindre dåligt och kunnat njuta mer av livet som ung. Jag ser på min åldrande hud och kropp, tänk om jag hade kunnat uppskatta den mer när jag var yngre. Jag förstår och accepterar att det blev som det blev men det tycks som om ju skröpligare min kropp blir desto mer kan jag njuta av livet. Mats saknar och sörjer de möjligheter han inte längre har liksom de människor som inte finns mer.

Vi ser också möjligheter och planerar framtiden. Det är en bra årstid att sitta i skenet av sterinljus och i brasvärmen och tänka/prata.