Trygghet

8 januari 2020

När Mats kom hem från sjukhuset i maj hyrde vi kommunens trygghetslarm Som fungerar här hemma i bostaden. Han bär ett armband och kan larma genom att trycka på knappen. Han blir då kontaktad från en central i Örebro som kontaktar ambulans eller hemtjänst beroende på vad det gäller. Därefter kontaktar de mig.

Vi har diskuterat hur vi ska hantera framtiden, känna oss fria att resa med husbilen och inte alltid behöva vara i närheten av varandra. Det har resulterat i att vi beställt en Apple Watch (Series 5 44 mm). För bara 50 kr mer i månaden får vi ett betydligt säkrare stöd. Klockan har pulsmätare, en falldetektor som larmar 112 vid behov, EKG, telefon som via röstanrop ringer upp önskat nummer, GPS, vattenskydd mm mm. Vi kommer därmed inte vara platsberoende och tror att den ska ge oss större frihet och trygghet. Dessutom är det spännande med den nya tekniken!

Mats ha kommit i en felaktig dygnsrytm och har svårt att sova på natten. På dagen sover han jättebra! Jag passar på att rensa garderoberna.