Det händer saker i Arkhyttan

4 februari

Tobias har rest och det blev tomt, hundarna letar efter honom. Han lämnade lite spår efter sig, bland dalahästarna stod det ytterligare en häst och på kylskåpsdörren satt nya foton och en magnet från San Diego.

Vi hade hoppas att vi kunde ansluta till MicroNät när bredbandsutbyggnaden har gått i stöpet. Det är radiolänk till en mast som vi ser från övervåningen. De var här i torsdags och konstaterade att signalen var för svag så nu riskerar vi att bli utan uppkoppling om Telia stänger igen. Jag har börjat forska om vi är tillräckligt många i byn som inte har signal för att de ska sätta upp en sändare i byns mast.

Mitt emot oss på andra sidan vägen har det varit en skog. Under veckan har de fällt det mesta av skogen och i brevlådan dök det upp en remiss från kommunen. De håller på att bygga ett upplag/lager till Trollbofabriken där de ska lagra material och krossten. Vi protesterade i en remiss mot detta för flera år sedan. Nu frågar de igen. Förutom att det är tråkigt att förlora skogen och i stället ha ett utomhuslager och tre baracker att titta på, oroar vi oss för vad verksamheten kommer att innebära ljudmässigt. Vi störs redan av den tunga trafiken genom byn och ska de dagligen hantera grus och köra tung trafik blir det bekymmersamt.