Regn i sinnet

7 juli

Regnet har öst ner, trädgården mår bra och grönskar.

Jag mår däremot inte bra. Min utdragna tand besvärar mig och jag äter värktabletter. Jag är inte smärttålig och blir oerhört påverkad av smärtan. Livet känns tungt och gråten lurar bakom ögonlocken. Det finns inte mycket som kan glädja mig och jag orkar inte göra något.
Igår tyckte jag att smärtan minskat och drog ner på värktabletterna men i natt vaknade jag med svår smärta igen. Jourtandläkaren sa att jag kunde få ont och kunde behöva smärtstillande några dagar. När jag i morse ringde till tandläkaren sa de att de brukade säga att man kan ha ont upp till en månad efter en utdragen tand. De gav mig i alla fall en akuttid så att de kan titta och bedöma om allt är som det ska.
Så nu ska jag alltså dit igen! Hua, vilket elände!

Vår skyddsutrustning i affärer och bland folk. Det har gett oss lite frihet.
Maskerna har virusfilter.

Vi kom igår iväg på en biltur till en fiskebutik utanför Sundborn. På skogsvägen såg vi en ståtlig älgko, det var ett tag sedan vi såg älgar. Vi passade också på att handla mat, det är roligt att kunna variera sig. Utbudet i Skedvi är lite begränsat.