…trodde jag…

15 juni

Jag skrev tidigare att allt är som det ska men…

igårkväll var jag trött och såg en blixt i ögonvrån när jag borstade tänderna. Jag sov länge och ovanligt gott och hade mycket energi trots regnet. Jag bakade matbröd och en plåt med chokladmums. Jag blev mer och mer medveten om att jag hade svarta fläckar som sotflagor i den ögonvrå jag sett blixtar. När jag läste på 1177 rekommenderade de att jag skulle ta kontakt med vårdcentralen.
”Blixtar och sotflagor

Blixtar i utkanten av synfältet beror på att glaskroppen drar i näthinnan när glaskroppen lossnar. Då kan det gå hål i näthinnan. Om du ser stora rörliga fläckar som liknar sotflagor eller får disig syn kan det bero på det har uppstått en liten blödning i något av näthinnans blodkärl.”

Långshyttan skickade mig direkt vidare till ögonakuten i Falun och när vi kommit dit blev jag hemskickad med en bokad tid i morgon bitti. Jag har inte ont men det är lite obehagligt med fläckarna. Det blir bra att kolla upp så att jag slipper näthinneavlossning.

Vi är skruttiga och jag är så trött på att det så ofta dyker upp nåt nytt fel/problem! Jag vill bara ha lugn och ro!