Hemma

19 augusti
Fikapaus på favoritstället utanför Noppikoski.

Det var fint att komma hem till Tobias och hundarna. Jag körde hela vägen eftersom Mats inte var pigg. När vi är ute med husbilen ska vi i fortsättningen ha möjlighet att stanna på samma ställe när Mats har sina dåliga dagar.
Den senaste månaden har Mats mått sämre både humörmässigt och fysiskt. Han orkar så otroligt mycket mer under de bra dagarna och hemma är det lättare att ta dagen som den kommer. Under resan rodde han utan problem 40 minuter på den misslyckade fisketuren med båt. Men därefter var all ork borta. Han orkade inte stå och fiska eller gå kortare sträckor. Därav blev det inget av med fisket. Medicinmissen gjorde att vi avbröt resan, den medicinen finns inte hemma på apoteken och vi hade precis tagit ut allt som var tillåtet.
Vi stannade i Mora och handlade och då ringde vår favoritläkare Emma. Vi berättade om läget och vi diskuterade medicinering och läget. Hon sa att det är möjligt att medicineringen är lite överdimensionerad nu när han gått ner i vikt. Hon gjorde några förändringar och skulle också undersöka vad det finns för lämplig stämningshöjande medicin. Mats lider av att vara deppig och det påverkar naturligtvis även oss andra. Vi är tacksamma över att ha kontakt med Emma och att få bra hjälp och stöd!
Denna husbilsresa gav oss fina naturupplevelser och att träffa Kalle och övernattningen på Flatruet var höjdpunkterna. Vi tänker att vi nu ska stanna hemma över helgen och göra en ny utflykt nästa vecka. Vi funderar på hur vi fortsättningsvis ännu bättre kan anpassa oss till husbilslivet. Husbilen är bra och fungerar som vi vill, det är resandet och aktiviteterna som kan förbättras…

Vi har sovit riktigt bra i natt. Jag var trött efer bilkörningen och även jag har begränsad ork. Vi kan inte längre fara fram som vi gjorde för 5 år sedan.