Lägesrapport

30 augusti

Läkaren Emma arbetade helg och ringde igår eftermiddag. Mats har inte covid-19, vilket vi inte heller trodde, så bra! De prover som är klara tyder på att Mats har Graves sjukdom, det jag hade och som förr kallades giftstruma. Troligtvis räcker det med att medicinera men om det inte räcker ska han få radioaktivt jod för att minska aktiviteten i sköldkörteln. Vi ska avvakta de sista proverna innan de är riktigt säkra.
Jag minns att jag blev väldigt trött och tung i kroppen av medicinen, jag kände mig som en padda. Mats uttryckte en motsvarande känsla igår. Han behandlas också för svamp i munnen, troligtvis en biverkan av någon medicin. Det positiva är att båda går att bota! Mats säger att han väntar på att bli på bättre humör och jag väntar på att han ska bli mindre ljudkänslig.

På förmiddagen hann vi ut och började sätta upp spjälor på staketet. Jag hann också skörda och styckfrysa björnbären som nu mognar i snabb takt. Sedan kom regnet!

Jag stod för matlagningen, det blir allt oftare nu för tiden. Jag gjorde en rätt som jag nästan glömt bort, torsk i ugn med kräftsmak. Det blev mer än godkänt!

Enligt prognoserna ska sommarvädret och värmen komma tillbaka under nästa vecka. Vi överväger att ta en husbilstur söderut. Mats kan lika gärna vara trött och hängig i husbilen.