Slutjagat

25 oktober

Det snöade mer och mer och efter att en av fyra kalvar blivit skjuten var det dags att byta pass igen. Mats hade en dålig dag så jag bytte av honom och satt tillsammans med Tobias på det nya passet. Det var i skogen och vi kunde sitta i skydd under en gran. Ytterligare en kalv blev skjuten men sedan var det bara älgobservationer. En passkytte hade sett 6 älgar men vi såg ingen.

en liten skogsfilm…

Jakten avbröts efter några timmar och vid samlingen efteråt beslutades att vi jagat färdigt för denna gång. Två kalvar återstår men kan skjutas ända fram till januari, så det får bli vid ett senare tillfälle. Nu ska köttet hänga till på fredag då en slaktare styckar och vi och ett gäng andra jägare hjälper till med det vi kan.

Spänningen, kylan och aktiviteterna tog på våra krafter. Klockan 8 kunde jag inte hålla mig vaken längre och Mats gick och la sig någon timme senare. Jag kom inte ens ihåg att det var det första TV-programmet av Så mycket bättre, vilket jag har sett fram emot. Det är tur att vi kan se det efteråt.

Mats läkare hörde av sig i fredags. Hans sköldkörtelvärden har inte förändrats trots den högsta dosen medicin. Det höga värdet kan ha orsakats av en medicin han åt en kort period för ett år sedan, de har inte mätt hans sködkörtelvärden efter det. I så fall ska han kortisonbehandlas men scanningen den 4 november kan också ge en förklaring.

Idag vaknar jag tidigt till regnsmatter, det är plusgrader. Jag ska ”bara vara” och bara göra det jag har lust med. Det blir en vilodag.
Nu kommer jag ihåg att det blivit vintertid… jag vaknade alltså inte så tidigt som jag trodde, eller?