Dramatik

5 december

Mats lämnade igår prover och fick av läkaren Emma besked om att alla värden såg bättre ut. Han ska däremot äta Levaxin tills hans sköldkörtel kickat igång efter inflammationen och cortisonbehandling.
På måndag ska han till Uppsala och träffa PAH-specialisterna! Han har beställt färdtjänst.

När Tobias och jag igår körde till Säter och Stora Skedvi för att hämta paket och varor fick Maja, som var hemma hos Mats, någon typ av krampanfall som skrämde upp oss ordentligt. Mats rådgjorde med veterinären och eftersom anfallet gått över snabbt fick vi rådet att hålla henne under uppsikt. Eftermiddag och kväll gick utan något återfall, men jag höll mig beredd att köra in till Falun om det skulle behövas.

Veckans syskonsamtal var mysigt som vanligt. Vi fick se Karins julgran och en skymt av Emilia som var hos Maggan. Emilia har haft covid och kan umgås obehindrat med sin mormor igen!

Armbandet är handgjort här i Sverige med äkta läder och naturliga stenpärlor i blå apatit, jade och tigeröga. Den har en blå apatitsten som huvudsten.

Mitt armband har kommit och jag är så lycklig över det! Jag har insett att jag är snål mot mig själv och sällan unnar mig sådant som är lite lyxigt. Mats uppmuntrade mig att själv köpa det när jag föreslog att han skulle ge mig det i födelsedagspresent och då slog jag till!

Så här beskrivs stenarna på deras hemsida https://embracesmycken.se

Blå apatit är en motivationssten som främjar självständighet och ambition. Blå apatit är en sten för halschakrat som hjälper till med offentligt talande och förbättrar gruppkommunikation. Att meditera med kristallen kommer att förbättra självuttryck, kommunikation och tålamod.

Jadens helande egenskaper är mycket användbara för känslomässig läkning. Den lugnande energin från jade lindrar irritabilitet och hjälper till att eliminera negativitet. Det betraktas främst som en symbol för lugn, stillhet och renhet. det är en sten som tros bringa lycka, vänskap, fred och harmoni. Jaden används ofta för rengöring och balansering av de sju chakran.

Tigeröga är en kraftfull sten som ger harmoni och balans samt hjälper dig att frigöra rädsla och ångest. Det stimulerar dig till att vidta åtgärder och hjälper dig att fatta beslut med förståelse och utan att döma, och som är ogrumlade av dina känslor. Traditionellt har den burits som en amulett mot förbannelser eller illvilja, och tros ge dig mod, självförtroende och viljestyrka, men även öka kreativiteten och balansera sinnet.