Trettondagen

6 januari

Vi kunde inte ta bort granen, eftersom de flesta julgransljusen fungerar får den lysa upp vår tillvara ytterligare några dagar.

Som pensionär känns det inte alls lika viktigt med alla helgdagar men jag minns hur viktig jul- och nyårshelgerna var för att orka ta nya tag inför en vårtermin.

Covid-19 fortsätter att härja, de säger att en tredje våg är på väg. Efter nästan ett år är det svårt att ta in hur allvarlig situationen är. I Sverige har nära en halv miljon människor konstaterats smittade och nästan 9000 människor avlidit. I världen har över 86 miljoner konstaterats smittade och varav Europa står för nästan 25 miljoner!

I Säter är nu alla högst prioriterade i äldrevården vaccinerade en första gång. Nytt vaccin anländer efter hand men vi vet inte när det blir vår tur. Flera politiker har gett sig ut i julhandeln och varit ute och rest trots rekommendationerna. Hetast diskuteras statsministerns julklappshandel på ett affärscentrum och GD för folkhälsomyndigheterna som flög utomlands till sin dotter för att fira jul och nyår!

Mats gikt har lugnat ner sig efter en corticonkur. Han fortsätter att vända på dygnet och gick och la sig när jag klev upp vid 7-tiden. Jag sover och mår mycket bra just nu. För min del har det nya året börjat bra!