Tankar om covid-19 och åldrande

31 januari

Igår fick jag veta att jag hade namnsdag, Gunilla finns numera i almanackan.

Vi eldar och håller värmen. Kylan fortsätter och jag är glad att vi slipper minus 35,6 som en härjedalsvän upplevde.

Diskussionerna kring vaccinering och corona fortsätter. Uteblivna vaccinleveranser, vaccinering av makthavare och deras familjer, huruvida Sveriges strategi är bra eller dålig, om allt är Löfvens fel, ungdomars skidresor till alperna, munskydd eller inte och varför har inte representanter från Folkhälsomyndigheten munskydd när de åker buss?

Jag sitter här i min karantän och förundras över det som sker. Jag vill tro att vi får vår vaccinering rätt snart och vill tro att vi lär oss något av allt detta och att livet inte alls återgår till hur det var förut utan till något bättre och klokare!

DN hade idag en tänkvärd debattartikel om att vara gammal i Sverige.

Artikeln fick mig att fundera vidare, jag får återkomma till det eftersom jag ännu inte reflekterat klart och kan formulera mina tankar.