Gå i ide

10 januari

I karantän, kyla och vintermörker går vi praktiskt taget i ide under januari och februari. Jag bär ved och eldar, målar, rastar och utfodrar hundar och röjer när det behövs. Många serier avverkas liksom digitala pussel och spel. Mats ser på matlagnings-, natur- och motorprogram, läser böcker och sköter om sig så gott det går. Tillsammans funderar vi ut mat och oftast är det Mats som lagar men när han har ”dåliga” dagar hjälps vi åt.

Idag börjar de vanliga vardagsveckorna igen och jag ska fortsätta med tömningen av övervåningen. Jag rensar och bär ner det Mats eller vi behöver gå igenom. Det ska bli skönt när det är färdigt! Men först åker granen ut och julsakerna plockas bort förutom adventsstakarna. Deras ljus behöver vi ytterligare ett tag.

En ny målning är på gång. Oftast växer mina målningar fram snabbt och enkelt. Men ibland, som med denna, ”värker” den fram. Jag tittar, målar, känner och väntar tills jag vet hur jag ska fortsätta. Oftast har jag ingen målbild utan låter färgerna, duken och mitt inre bestämma. Det är spännande att se resultatet! För det mesta är jag nöjd men det händer att jag inte tycker om målningen, fastän jag ser att den är klar och ok, och det är inte ovanligt att jag säljer just dem.