Färgbruari

4 februari

Kärt barn har många namn sägs det men tydligen även tvärt om. Februari har kallats vabbruari, pga att många barn och vuxna är sjuka. I år har jag för första gången hört färgbruari för att ljusa upp tillvaron.

För sista natten turas vi om att vaka vid Bianca. Hon är inte helt rumsren men gör för det mesta det hon ska utomhus. Kl 4 väckte Mats mig för vaktbyte men det var inget problem, jag somnade före kl 9 igår kväll. Jag möttes av en snövit morgon och åt en bit gräddtårta. (Anna och Lasse hade en träff med sin stora familj igår och gav oss tårtrester.)

Idag invigs vinterOS i Kina. Det passar oss bra, vi har redan börjat följa curlingen som har tjuvstartat. Nu kommer vi inte ha sysselsättningsproblem, till priset av två biobiljetter har vi tillgång till hela OS-programmet på TV.

I nästa vecka hävs de flesta coronarestrIktionerna. Just nu verkar det som om de flesta som rör sig ute i samhället har fått omikron. Nu jublar artisterna och återupptar musik- och teaterprogram, jag förstår att det är oerhört viktigt för dem. För vår del känns det värre eftersom fler träffas och vi inte vet var och hur smittan kommer att fortsätta. Det blir fortsatt karantän tills vi känner oss säkrare. OS kommer i alla fall underlätta karantänen de närmaste 14 dagarna!

Det har publicerats en intervju av Åsa och hennes konstnärskap. Jag är en stolt mamma som imponeras av att hon är så fokuserad, strukturerad och målmedveten!