Tidig morgon

22 april

Igår var vi flitiga. Vi var till tippen, köpte pallkragar och påbörjade elstängslet och Mats och Lasse gjorde en liten utflykt med fyrhjulingarna.

I morse väckte Putte mig vid 4-tiden och behövde gå ut. Min, Puttes och Biancas magar kurrade sedan i otakt och lite före klockan fem gav jag upp och klev upp. Vårvädret håller i sig, solen och fågelkvittret gör humöret på topp.

Idag kommer troligtvis Lasse hem med två bisamhällen som ska bo längst bort i trädgården. Jag är rädd för bin men äter mycket gärna honung. Jag kan hjälpa till med slungning och Mats med övrigt. Ximena planerar och förbereder för planteringar i våra pallkragar. Jag fokuserar på att få upp elstängslet.

Denna månad blir elen billig. Vi har fått tre månaders kompensation av staten och ligger nu på pluskonto hos nätleverantören.

Kriget i Ukraina har gått in i en ny fas. Diskussionerna om Finland och Sveriges eventuella medlemskap i Nato pågår, liksom efterdyningar av påskhelgens oroligheter i Sverige.