Möss och människor

18 juni

Det är 12 år sedan min pappa dog och facebook påminner om den omtumlade tiden. Mamma dog ett halvår senare och Mats mamma Vera ytterligare ett år senare. Vi blev föräldralösa. Åren går och vi har blivit så oerhört mycket äldre.

Vårt hus har invaderats av möss och i vår levandefälla fångade vi tre igår och en hittills idag. Mats kör iväg och släpper ut dem i skogen. Jag tycker att det är fint att vi två jägare som utan tvivel kan skjuta en älg visar respekt för livet. Vi vill inte döda för dödandes skull och tycker definitivt inte om att döda djur, vilket en arbetskompis en gång påstod. Om vi dödar ett djur har det en mening, vi får bra mat och skonar djuren i djurindustrin.

Igår gjorde vi ärenden i Hedemora när Haylie hade åkt och hamnade därefter i en otroligt lugn stämning utan hennes valpenergi. På kvällen var det verandaväder. Mats fortsatte att måla och vi satt länge och bara njöt av sommarkvällen.

I morse sov vi alla djupt och länge och jag fick den lugna morgonstund som jag uppskattar.