Sorg

13 augusti 2022
Foto taget hemma hos Arvid och Berith september 2021

Igår morse fick vi ett sorgligt besked. Mats gamla vän Arvid har avlidit. Han fick tillbaka sin cancer och avled efter en kort tids sjukhusvistelse. Vi träffades senast när vi besökte honom och Berith när vi var i Skåne för ett år sedan. Mats och Arvid träffades under lumpen och drev under en period en bilverkstad tillsammans. När både Jan och Arvid är borta har Mats förlorat sina allra äldsta vänner.

Vi har fortfarande väldigt varmt och för att skingra tankarna och njuta av Ac:n gjorde vi en utflykt med husbilen. Vi for till Smedjebacken och åt pizza från vårt favoritställe och sedan till Söderbärke. Där finns ett slakteri där vi i höst ska köpa lammkött. Nu köpte vi färska fläskkotletter och lite hemgjorda korvar.

Bianca tyckte det var väldigt spännande, hon har inte levt husbilsliv med oss tidigare.

Idag ska vi äta fläskkotletterna, att äta nystyckade färska kotletter ger oss barndomsminnen. Det var inte ovanligt att det var söndagsmiddagen tillsammans med sås och skalad potatis. Jag minns fortfarande njutningen när vi för många år sedan åt kotletter från vår ”Matsgris” som vi lät växa upp på gården hemma hos Anna och Lasse.