Väntan

29 augusti

Elin och Viktor är i Tyskland på en semestervecka. Åsa har hittat en inneboende att dela lägenheten med och förbereder utställningen i september. Tobias har fått en lägenhet, nära jobbet, i Köpenhamn från december.

Mats och jag börjar hämta oss efter hans hjärtkrångel, men Arvids död och värmepumpsproblem har tyngt oss. Vi reser inte ner till Arvids begravning, Mats anser sig inte klara av det. På tisdag hoppas vi att värmepumpen hickar igång med tillskott av den sista komponenten och att det sedan håller över vintern tills vi fått vår nya värmepump.

Vi får mycket plommon och äpplen. ”Klasses” plommonträd svämmar över och bara jag rör grenarna fylls marken av fallfrukt. Chutney står på att göra listan.

Idag ska jag lämna prover i Långshyttan till hudkliniken. Mina förra prover, långtidsblodsocker och blodtryck var bra. Min psoriasis ligger och lurar, på väg att blomma upp, men hittills håller medicinen den i schack. Om vi får lite lugn och ro utan obehagliga överraskningar tror jag att det ska lugna sig igen.

I kväll kommer vi att äta plankstek med färsk rådjursfile’. Igår åt vi sushi. Maten är viktig och förgyller vår tillvaro i väntan på besked om värmepumpen. Och för varje dag utan tillslag av Mats ”hjärtapparat” mår vi lite bättre!