Värme

7 september

Varmvatten i kranen och värme på elementen, det är grejer det! Reparatörerna var klara vid 5-tiden igår och vi fick en genomgång av funktionerna. Pumpen har en dator som styr allt så energisnålt den kan åt oss. Med nuvarande inställning behöver vi inte engagera oss. Och det funkar! Vi tog långa varma duschar igår och värmen sprider sig från elementen när utomhustemperaturen är under 18 grader. I morse var det 5 grader.

Vi står inför att välja elavtal och det är inte enkelt. Som de flesta andra svenskar oroar vi oss för vinterns elkostnader, i dagsläget ligger vi på en beräknad månadskostnad på närmare 9000 kr bara för elen. Det är flera tusen mer än Mats pension! Vi kommer att ägna tid och kraft åt att hitta de bästa lösningarna och vara så sparsamma vi kan men räknar ändå med mycket höga kostnader.

Denna sommar har varit turbulent både känslomässigt och ekonomiskt. Fåröresan startade sommaren och gav oss massor av glädje och energi som tur var. Sedan kom ett antal oförutsägbara utgifter bl a för reparation av gräsklipparen, nytt batteri och däck till husbilen. Mats hjärtkrångel fick oss i obalans liksom vännen Arvids oväntade död. Senast var det bergvärmepannan som stannade. Därutöver har vi det oroande dagsläget med stigande mat-, bensin- diesel- och elpriser.

Idag är det Arvids begravning och vi skickar all kärlek och tankar till honom och hans familj!