Och blott se på…

11 oktober 2022

Jag sov lite längre idag och möttes av denna vy genom sovrumsfönstret. Direkt kom jag att tänka på nedanstående sångtext som jag bara kunde första versen på. När jag tänkte lite längre undrade jag varför månen skulle vara lycklig som bara behövde titta på.
Svaret kom när jag letade upp hela texten via Google.


Dagens inlägg blir några klipp om hur jag uppfattar dagsläget. Vardagen fortsätter och jag har svårt att ta in det som händer och förstå vad som kan komma att ske i nära framtid.

Älgjakten pågår för fullt och vi har lämnat jaktlaget pga hälsoskäl. Det pågår en diskussion i lokala sociala medier om den otäcka vådaskjutning som skedde i Hedemora igår. Många skyller på skyttens höga ålder och visst kan det vara så. Mats och jag anser att skjutträningen inför älgjakten är noggrann och seriös, vilket har ifrågasatts. Däremot ifrågasätter vi hur älgpassen ibland är placerade, det är jaktledaren som är ansvarig för att se till att de är säkra. I detta fall blev mannen skjuten genom fönsterrutan i sitt hem några hundra meter från älgpasset.