Vi anpassar oss

Igår snöade det ett bra tag, solen tittade fram ett kort ögonblick och sedan började det regna igen. Det är inget utomhusväder, inte ens hundarna vill vara ute.

Jag slutförde städning och undanröjning av julen och det kändes så skönt. Biancas löpning är över och ger hundflocken balans igen. Det är bara Mats mage som inte vill bli bättre…

Jag börjar varje dag med att läsa tidningarna, i huvudsak DN och Aftonbladet. Ukrainakriget fortsätter men verkar nu gå in i ett nytt skede. Sveriges ekonomiska kris, försvar och Natoansökan tar stor plats. Just nu diskuteras regeringens hantering/lagändringar kring hemlighållande av storleken på elkompensationer och hur man lyckades kringgå lagar för att ge Cementa möjlighet att fortsätta med sin miljöfarliga verksamhet. Desinformation både inom Sverige och utomlands lyfts också.
Det är väldigt dyster läsning!

Trots detta fortsätter vardagen och livet här i vårt paradis. Vi har det bra men påverkas av höga räntor, mat-, el- och bensinpriser och anpassar oss så gott det går. Igår sänkte vi husvärmen en grad och vi fortsätter att byta ut belysning till LED- lampor. Vi är glada över vårt stora vedförråd och eldar dagligen för att få värme till frusna Mats från vedspisen. Vi begränsar våra handlingsresor och bilen står för det mesta i garaget.

Det går ingen nöd på oss men vårt liv innebär färre guldkanter och spontana infall, vi behöver planera mera.