morgonstunder

En av det bästa sakerna i mitt nuvarande liv är den känsla jag vaknar med varenda morgon. Det spelar ingen roll om jag vaknar klockan fyra och inte kan somna om, känslan är den samma. Bredvid mig ligger min älskade flock. Både min utsövda kropp och mina tankar är lyckliga och avslappnade.
Jag mår så bra och är så nöjd med livet!

Jag har alltid vaknat tidigt men behövt lång tid på mig att vakna. Att prata eller träffa andra har inte varit en hit. Morgonångest över alla möjliga och omöjliga saker har ofta startat mina dagar. Det mildrades med åren och meditationen hjälpte mig att vända till positiva tankar och känslor. Däremot ökade känslan av stress inför dagens arbetsuppgifter med åren, även om det var positiva saker som skulle göras. Det skulle göras och jag kände mig ”ofri”.

Numera är jag fri och njuter obeskrivligt mycket av det! Jag gör inte sådant som jag inte vill och kan anpassa mig till min dagsform. I förrgår tex hade jag sovit riktigt bra och fick lägenheten städad och julen utkastad. Igår natt var Bianca dålig i magen och jag sov bara 4 timmar. På eftermiddagen sa kroppen ifrån efter att ha kört Mats till läkaren, hämtat paket, handlat och varit på apoteket. Då kunde jag acceptera och anpassa mig till det. Vi tittade på skidskytte och sedan sov jag från och till i fåtöljen fram till klockan 9 då jag la mig. Därefter sov jag som en stock fram till klockan 6 (förutom den nattliga rastningen av hundarna vid 3-tiden).

Mats träffade vår husläkare igår angående sina magproblem. Han fick medicin och råd och fick veta att det inte var något farligt. Mats kropp är slutkörd och påverkad av alla mediciner, hans dagsform varierar mycket och vi har börjat acceptera att det är så. Vissa dagar är väldigt tunga för honom men andra dagar desto bättre. Vi tar oss igenom det så bra vi kan och jag beundrar att han för det mesta kan hålla humöret uppe!

Allt är som det ska med mig och vi ser till att det är ”gött” att leva!

Så över till det som sker i världen och runt omkring oss. Det bekymmersamma och osäkra. Vad är det som sker och vad kommer att hända?

Här kommer dagens rubriker: