60-årsdagen

Summerar och reflekterar över gårdagen, min 60-årsdag. Elin är uppkopplad med Skype för att delta i skolans aktiviteter och vi tänker ta en lugn dag idag.

Jag vaknade först av alla, som jag brukar, gick upp och gjorde kaffe och vaknade till i gryningsljuset. Med ljuset upptäckte jag att barnen dekorerat köket med girlanger och lagt presenter på bordet! När alla vaknat blev jag uppvaktad och vi åt champagnefrukost med fruktsallad och hade kontakt med min syster Gigi i Pålsboda.

Maggan, Karin, Gigi och Hasse bjöd mig på en underbar födelsedag som började med champagnefrukost och avslutades med middag vid haver i Salobrena.

Vi åkte till Granada, på ny fin motorväg med utsikt över fina berg, bergsbyar, raviner och Sierra Nevada. Staden var väldigt annorlunda mot Malaga. Annan växtlighet pga klimatet och annorlunda…  Vi tog en buss till Albaicin, där vi tog dessa foton med Alhambra i bakgrunden. Där vandrade vi omkring i fantastiska gränder tillsammans med både turister och lokalbefolkning. Underbarast var den äldre herre i hatt, morgonrock och tofflor som tog sig en promenad!   Vi tog en öl med tapas på ett av de fina små torgen innan vi tog nästa buss till Alhambra.

Jag blev bjuden på underbar löksoppa innan vi gick in och tittade i de gamla byggnaderna från 1300-talet.  Det går inte att beskriva med ord men Elin, Åsa och Maggan fotograferade flitigt både den magnifika utsikten och dess fantastiska byggnadsdetaljer. Bilderna lägger jag ut när jag kommit hem.

Ur Wikipedia: Alhambra (arabiska الحمراء, ’Al Ħamrā’, den röda borgen) är ett stort borg– och palatsområde vid den sydspanska staden Granada. Borgen är belägen på en höjd med utsikt över Sierra Nevada. Den uppfördes av morerna från 1250-talet till 1300-talets slut och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Alhambra var det viktigaste politiska och aristokratiska centret i morernas rike.

Nu var vi fullproppade av intryck och tog oss med lokalbuss tillbaka till parkeringhuset i centrum.

Karin körde oss i utförsbackarna ner till Salobrena där jag blev bjuden på middag i en av strandrestaurangerna. Vi satt och tittade på solnedgången, åt gott och hade  trevligt! Jag kommer att minnas dagen och hela resan som en enda stor skrattfest! Den mat vi inte orkade fick vi med oss i en doggybag. När restaurangägaren fick veta att jag fyllde år fick jag tre små gosedjur, en apa, en nalle och en pinvin!

Två taxibilar förde oss tillbaka till torget i byn och klockan 20.00 var vi hemma igen efter en enda lång födelsedagsfest! Stort, stort tack till er alla om gjorde min 60-årsdag så fantastisk!