Vad är viktigt?

Facebook påminde mig om denna händelse för 6 år sedan. Vi hade varit på pappas begravning och samlades därefter på Vittsjö camping. Det var kallt och myggigt och jag fångade dessa fyra fantastiska människor på en och samma bild. Alla har satsat och har framgångar i det de verkligen vill och tror på. Malin är producent och jobbar inom film/TV, Elin har precis tagit masterexamen i fri konst, Åsa är produktiv filmare och ska i höst börja på Valands fotolinje och Pontus gör framsteg inom skådespeleriet både på scen och i TV. De har satsat på det som de tycker är viktigt och jag är mycket stolt över dem!

Vad är viktigt för mig, tänkte jag i morse när jag vaknade. Jag hade ett ögonblick en obehagskänsla över att semestern krymper och det ogjorda berget av attgörasaker tycktes växa…

Vad är viktigt? Att vara frisk och positiv, att kunna njuta av nuet- lukta, titta, höra och känna, att umgås med de jag älskar och tycker om, att ha roligt och vara lycklig emellanåt och att känna mig nöjd med mig själv och det jag gör. Berget med attgörasaker krymper och växer, är viktigt eller oviktigt beroende på humöret. Jag tror att det är bra att släppa fram dessa tankar emellanåt. Därefter beslutar jag mig för vad jag ska göra, välja syn och angreppssätt och förkasta mina negativa känslor och tankar!

Jag måste ingenting som jag inte vill.! Jag väljer det som är viktigt för mig!

gunilla@arkhyttan.se