Lite lördagsgrubbel

Jag vill fixa hus och trädgård, hundar och höns, älgjakt och motion. Jag vill och behöver arbeta för att få ekonomin att gå ihop. Men jag har problem med att hitta balansen och att vara nöjd med det som är.

Vissa dagar ser jag bara vad jag ska och vill göra, inte det jag redan gjort. Andra dagar kan jag acceptera att det är som det är, sitta i röran och det ogjorda och ändå må bra. Jag tänker att självklart spelar det ingen roll, det som blir gjort blir gjort och jag har ett fantastiskt liv tillsamman med Mats här i Arkhyttan och ett roligt och bra jobb på Trafikverket. Men tänka och känna är olika saker och jag får jobba en del med min känsla av otillräcklighet, särskilt de dagar då jag är lite trött och har svårt att känna full livskraft! En av orsakerna till bilddagboken förutom att jag behöver reflektera är att lyfta fram vad jag/vi gör, göra det synligt och ta mig tid att känna mig nöjd.

Nu har jag rödmålat klart ena sidan av garaget. (jag väljer att se det och inte det som återstår)

image

Hundarna löper och det är lite jobbigt för oss men troligtvis ännu jobbigare för dem, även kastrerade Putte blir påverkad. Vi räddar våra växter och tar in dem, nattfrosten är hotande nära. I köksfönstret har vi lyckats få vår första citron. Vi väntar tålmodigt på att den ska mogna!

image