Vilken härlig semesterdag!

img_1888

Det var med positiv spänning jag gick till mitt första egna älgpass. Det hade regnat under natten och var mörkt när vi körde hemifrån kl 6.15.  Jaktlaget träffas i ett växthus i Nyberget innan vi beger oss ut till våra pass. Jag körde först Mats till hans pass och därefter till mitt.

Morgontimmarna var kyliga och mulet men inget regn. Mats kunde göra en eld och vi chattade via mobilerna under hela dagen. Det var ett trevligt sällskap. Jaktradion användes mest av hundförarna och området var så stort att det inte gick att höra alla.

img_1889Jag satt på passet från kl 8 till 14.30 och såg inget fyrfota djur. Ingen i hela laget såg en älg under hela dagen och det är ovanligt.

img_1884

Framåt kl 12 kom solen fram och det blev riktigt behagligt. Att ständigt sitta och växelvis stå med ett laddat vapen och vara beredd tar på krafterna. Nu är vi helt utmattade! Tankarna kunde ändå flöda fritt och jag njöt av tid för reflektion. Jag såg järpar, korpar och en spillkråka som förde liv och visade upp sig en lång stund.

img_1886img_1885

Jag såg kanske årets sista trollslända och citronfjäril och smaskade på god matsäck.

img_1887

Nu pustar vi ut, steker pannkakor, lagar älgfärslimpa och Mats bakar bullar. En bra semesterdag är snart slut. Det blit tidig sänggång inför morgondagen då vi hoppas på jaktlycka.