Skitjakt

Det är mycket som är nytt för mig i jägarvärlden. Man säger aldrig lycka till utan ”skitjakt” på dig och har du skjutit en älg sätts en grankvist i hatten/mössan till exempel.

img_0571

För att vi skulle få de två sista kalvarna slog vi idag ihop oss med grannjaktlaget som hade skjutit slut på sin tilldelning men noterat gott om kalvar i sitt område. Den första kalven sköts precis vid jaktstarten, klockan 10 sköts den andra och jakten avbröts. Jag ingick i dagens slaktlag vilket innebar att kalvarna skulle flås och hängas. Trots det var jag hemma kl 14 och det känns skönt med en ledig eftermiddag!

Mats och jag satt i ett varsitt jakttorn så nära att vi kunde se varandra. Vi såg inga älgar och frös, det var bara några plusgrader. Jag har svindel men beslutade att anta utmaningen att sitta i ett torn. Den innebar att jag kröp omkring där uppe och vågade bara stå en liten stund! (Jobbigt också att tappa ner vantar och saker och att gå och kissa som jag behöver rätt ofta när det är kallt…)

img_1924 img_1927

I morgon jagar vi sista dagen i Sotbolaget och hoppas att vår sista ko blir fälld. Jakten i Sotbolaget har dragit ut på tiden. Hundarna börjar bli slitna och vi likaså. Det diskuteras att avvakta med Arkhyttejakten till nästa helg och helgerna därefter. Vi får se vad som beslutas under morgondagen.