Besked!

idag har vi fått en del besked. Vi började dagen med att åka till Långshyttan, där de tog prover på Mats och han fick träffa sin husläkare. Han fick lite korrigeringar i sin medicinering och besked att avvakta elkonverteringen. Får han svårare att andas ska vi åka till akuten. Hundarna och jag väntade nere vid stranden.

På eftermiddagen ringde hjärtläkaren från Avesta. På skiktröntgen såg man samma förändring av kroppspulsådern som de såg 2010, det hade inte förändrats. Det man även upptäckte var att det fanns tecken på att han hade haft lungemboli, dvs en propp i lungan. De såg också att han hade en vätskefylld cysta i levern. Eftersom han redan äter blodförtunnande är lungproppen inte akut men en scintundersökning ska göras i Falun, remiss är skickad. Då kan man se om han har haft en propp eller fler proppar. Om 3 månader ska aortan skiktröntgas igen och då kollar man även upp lungorna och cystan i levern.

När hjärtläkaren lagt på luren ringde det från Avesta och gav Mats en tid för elkonvertering den 20 juni.

…så nu vet vi lite mer!