Papport, jag menar rapport

Här kommer en sammanfattning av vad vi fått veta av läkaren på Avesta lasarett i eftermiddag.

Den senaste isoptopröntgen av Mats lungor visade samma som tidigare. Det finns rester av lungproppar på höger sida. De kan se att den delen syresätts men att blodet är sämre att ta upp syret just där. Propparna bör vara från innan Mats började äta blodförtunnande, hur gamla vet man inte, men vi kan gissa… En remiss skickas till Faluns lungklinik för ytterligare uredningar.

De vill undersöka vad som är vad och hur allt hänger ihop. Därför kommer man att undersöka mage och magsäck efter ev inflammation eller tumörer. Resten av kroppen är redan kollad och är ok.

Mats syresätter sig relativt bra idag och det är ingen akut kris. För hjärtat äter han blodförtunnande och betablockerare för att sänka pulsen och skona hjärtat. Fortsatt hjärtutredning och ev elkonvertering avvaktar man med tills alla annat är utrett.

Nu har vi kommit hem till hundarna som för första gången varit ensamma i 3 timmar och huset står kvar och inget är förstört. Vi är ganska tagna även om det inte var några otäcka besked. Vi känner oss trygga med att de är noggranna och att läget är stabilt just nu.

Otäck var däremot den bilkollision som skedde några minutrar innan vi passerade på väg till sjukhuset. Varken polis eller ambulans hade kommit men tidigare bilister hade stannat och hjälpte till. En person blev allvarligt skadad och satt fast i bilen.

Livet är skört!