Göteborg

Veckan har varit intensiv. jag arbetade i Borlänge måndag och tisdag. På torsdagen hade jag en arbetsdag i Göteborg och planerade ursprungligen att åka tåg ner och bo hos Åsa. På fredag till söndag tänkte jag besöka Elin i Malmö och Joel och Johanna i Helsingborg.

Efter husbilsköpet var vi sugna att göra en lite längre tur och Mats nappade på att vi skulle köra ner med husbilen i stället. Jag avbokade tågbiljetterna och tog semester på måndagen för att vi skulle få lite mer tid på oss.

På onsdagsmorgonen packade vi oss och hundarna i Frihetsbilen 3 och körde iväg. Från början i solsken men därefter mestadels i regn.  Det är en alldeles speciell frihetskänsla att packa in sig med pick och pack i husbilen och dra iväg!

Bilen fungerade jättebra, jag tycker att den är lätt att köra. Vi kom fram när det blivit mörkt och ställde oss på en ställplats på den enda centrala campingen i Göteborg. Jag hade tänkt åka till Åsa och umgås med henne på kvällen men hade överskattat mina krafter och stannade i husbilen över natten.

På torsdagsmorgonen tog jag spårvagnen till Trafikverket i centrala Göteborg och arbetade hela dagen. Mats träffade sin bror Lasse. De sa att det var fint väder, vilket jag missade eftersom jag bara var ute i mörkret.

Vi hade husbilsgaraget fyllt med Åsas saker som hon fått när farmor flyttade från sin lägenhet, så Mats körde hem till henne och vi skulle alla sammanstråla där. Mitt i Göteborgstrafiken slutade husbilsbromsarna att fungera men Mats lyckades ändå ta sig till Pennygången där Åsa bor. Det fanns ingen bromsvätska så det införskaffades men det visade sig att den rann ut i samma takt som vi fyllde på. Vi insåg att här behövdes bärgning och reparation och omplanering. Husbilen ställdes på gästparkeringen och vi sov över hos Åsa, som blev lycklig och skämde bort oss med middag, vin och glögg. Åsas pojkvän Anton kom förbi en stund för att träffa oss. Han hade inte träffat Mats och hundarna tidigare. Vi hade en mycket trevlig kväll!

Att gå tre trappor utan hiss var en utmaning för Mats och hundarna. Donna fick svindel och Maja tyckte stentrapporna var otäcka. Mats fick ta paus många gånger medan Putte var helt obekymrad.

På fredagsmorgonen beställde vi bärgare och hoppades hitta en verkstad som kunde åtgärda problemet under dagen eller senast på måndagen. Vi har garanti på bilen och bra försäkring. Inom en timme kommer bärgaren och vi får hyrbil i tre dagar. Jag och hundarna stannade i lägenheten och jag passade på att arbeta därifrån. Fredagen var en halv arbetsdag för oss.

Husbilsförsäljaren krävde märkesverkstad och därmed kan reperationen först ske om tre veckor…

Mats åkte med i bärgaren.

Det var dags att tänka om igen…

Det slutade med att vi fick en sprillans ny hyrbil som blir svindyr pga att vi skulle ha hundar med oss och att det var en envägstransport. Försäkringsbolaget godkände dock  utan knussel.

Vi diskuterade och insåg att vi ska till Göteborg igen om tre veckor och om det går tar vi Malmö och Helsingborg då. Nu kändes alternativet att köra hem som det vettigaste. Besviken över att missa besöken hos de andra barnen startade vi hemresan mitt på fredagen och var hemma i Arkhyttan strax före kl 20.00.

Vi har tur att detta upptäcktes under den korta garantitiden, vi övervägde att avvakta med långkörningar till våren och hade kanske inte upptäckt det då. Nu får vi det åtgärdat utan kostnad för oss. En nackdel är att vi nog måste skaffa vinterdäck redan denna säsong, vi vet inte vilket väglag det är om 3 veckor.

Jag sparar mina 2 semesterdagar till framtiden.

Det blir ofta inte som man tror men alltid som det ska!