Nya tider

I söndags insåg jag att vi måste tag tag i vår situation, få besked och hjälp och ta beslut om hur vi ska ta tag i situationen och vända trenden.

De senaste dagarna har Mats haft sämre med luft och mått sämre. Någon natt har det varit nära att vi åkte till akuten. På måndagsmorgonen fick vi tag på läkaren Emma som bad oss komma in akut. Sagt och gjort, vi hundsäkrade huset så gott det gick och körde sedan till Avestaakuten.

Vi tillbringade större delen av dagen med undersökningar och väntan. Mats njöt av att få syrgas och han återfick sin ansiktsfärg!

Sammanfattning: Mats är nersatt och svag, hade han varit ensam hade han troligtvis blivit inlagd. Vi träffade en fantastisk läkare som gav oss förklaringar och tips på hur vi kan underlätta för Mats.

Äntligen besked som vi kan förhålla oss till! Vi ska och kan inte förvänta oss att läkarna erbjuder någon dundermedicin eller hjälp. Nu gäller det att vi själva tar tag i situationen. Mats hjärtkapacitet är och förblir bara hälften av det normala, inget är livshotande, hans lungor och värden är ok. Det går inte att öka medicineringen eftersom hans njurar då kan ta stryk. Vi ska hitta vägar för att underlätta andningen så att han kan bygga upp sin hälsa igen utifrån sina förutsättningar. Vi börjar med att fixa sängen, blås- och sångsövningar, ännu mer stärkande kost, ordna en lättåtkomlig och skön soluteplats och ladda med positiva tankar ! Jag stannar hemma från jobbet tills vi ordnat det som behövs för att vi ska känna oss trygga.

Igår kväll ringde Elin och Åsa från Malmö. Åsa går en kurs och bor hos Elin några veckor. Elin hade en lyckad utställning i helgen. Länken går till facebook. Länk

Vi blev uppiggade av deras samtal och positiva energi. De kommer hit i påsk och det ser vi fram emot!