Dagen efter

De senaste dagarnas akutenbesök har tagit hårt på oss och varit energikrävande. Gårdagens dagsmeja hade fixat ett snöras så parabolen hade satts ur spel. Jag orkade inte ut och skotta och korrigera utan vi klarade kvällen utan TV. Efter att ha ätit middag, tagit hand om hundarna som vari ensamma alldeles för mycket somnade jag i soffan med paddan i knät. Hundarna är också tagna, det är intressant att se hur påverkade de är av flockledarnas välbefinnande.

Idag tänker vi inte sitta på akuten. Vi behöver lugna dagar och Mats har sagt ifrån sig allt extraarbete han har tagit på sig.  Vi fokuserar på att bygga upp hans hälsa. Vila, frisk luft, glädje, hälsosam kost mm mm. Turligt nog har hans smak börjat återkomma så att han är road av matlagning igen och äntligen har ljuset och uteperioden närmat sig.

Jag förbereder och förenklar för att det ska fungera för honom att vara ensam hemma. Vi har beställt en madrasskil så att hans sömn kan bli bättre. Jag ska hundsäkra på framsidan eftersom Putte har hittat kryphål. Jag räknar med att köra bil till jobbet en period, då slipper han hämtningarna i Säter och jag kan köra hem snabbt ifall han behöver min hjälp. På torsdag är det läkarbesök i Säter och oavsett vad det leder till fokuserar vi på att förenkla allt här hemma. Det innebär att jag stannar hemma resten av veckan. Jobbet får klara sig utan mig!