Vardag

När vi går igenom en vardag finns det vissa hinder när Mats är ensam hemma. Det största är hundrastningen. Igår lyckades Maja ta sig ut från bakre hundgården och Putte tar sig ut både därifrån och på framsidan. Mats har ingen möjlighet att rusa ut och hämta hem rymmande hundar så jag kommer att ägna helgen åt att hundsäkra staketen. I övrigt kan han klara dagen ensam om han tar det lugnt (jag har förbjudit honom att snyta sig när han är ensam!) Jag förbereder med att bära upp ved så att han kan hålla värmen, han behöver minst 23 grader för att inte frysa. Eftersom hans dagsform är så varierande kommer jag att ta bilen till jobbet den närmaste tiden för att snabbt kunna ta mig hem om det behövs.

Vi träffade en ny läkare igår och det är intressant att se att de olika läkarna ger oss olika pusselbitar i förståelsen för Mats hälsotillstånd. Denna läkare berättade att höger förmak är något förstorat vlket kan bero på belastningen vid de lungproppar han haft. Hon sa också att hon tyckte att de skulle göra en större undersökning av lungorna nere i Uppsala. Nu avvaktar vi läkaren Emmas samlade bedömning och fortsätter vår planering och tankar på en framtid med nedatt lung- och hjärtfunktion.

Mina reaktioner är som en medberoende, jag blir lika tagen och trött av Mats undersökningar. Fysiskt blir jag allt starkare tack vare allt prakrisk arbete jag utför här hemma (Skottar, bär ved, lagar staket, släpar höns- och hundmatsäckar mm mm) men mentalt är jag ganska bräcklig. Det tär att vara orolig och jag som redan tidigare var blodrädd har blivit ännu räddare efter Mats näsblödningar…

Så förutom att förenkla våra vardagar ska vi nu lägga kraft på att stärka oss mentalt och skapa bra och hälsosamma vardagar och planera för en positiv framtid.