Hönsdramatik

Idag beslutade vi oss för att Donna och Maja själva skulle få springa ut i trädgården genom hundluckan. Vi har haft stängt i vinter eftersom vi haft så mycket snö att staketen blev för låga. Putte är en rymmare så honom vågar vi inte släppa fri.

När jag var ute och hängde tvätt hörde jag hur hönsen skrek och det visade sig att dörren till hönshuset blåst upp. Majas jaktinstinkter går inte att hejda så hon hann döda 5 av hönsen. Bl a tuppen Arne och 2 av våra bästa värphönor. De överlevande gömde sig, En tupp hittade vi i ena trädgårdshörnan, Cecilia och Ami gömde sig i ett rede. Några hönor gömde sig utanför staketet och jag hittade dem efter lite sökande. Ännu saknas en höna.

…så nu får inte Donna och Maja gå ut i trädgården ensamma längre!

Vi har kollat markisen och fyllt på vatten i husbilen. Vi hade svårt att fatta vattensystemet men fick hjälp av erfarne Hasse. På måndag byter vi till sommardäck och sedan är det mesta fixat inför skåneresan på lärdag.