Ivriga

Igår träffade vi Mats läkare Emma. Vi diskuterar olika behandlingar och vi fick veta att Mats gikt kan behandlas. Furix, som är vattendrivande medicin, är troligtvis giktorsaken och han kan inte gå ordentligt pga gikten i anklarna. I övrigt fortsätter han med de nya medicinerna som verkar ge bra effekt.

I hönshuset sprang det nu fyra kycklingar, tre svarta och den bruna. Den ena hönan(Ami eller Adu) låg dög i redet med en död kyckling under sig när jag kom dit på eftermiddagen. Svårt att förstå varför, hönsen är ganska bräckliga.

Vi var ivriga att få klart staketet på framsidan så vi arbetade ett bra tag med det. Nu har vi öppnat upp men arbete återstår med bl a grindar. Hundarna får en större yta att vara på. (Finns det en enda torkvinda som står rakt?)

Mats är piggare, när vi slutade staketarbetet vid 20-tiden tog han fyrhjulingen på en tur. Jag kastade mig i soffan och häckade!

Ute är det nu betydligt svalare. Termometern visade 6,6 grader kl 6 nu på morgonen!