Lättad

vilken lättnad!

Det är så skönt att Mats har fått en diagnos även om det naturligtvis är tråkigt att det gått så långt att han alltid kommer att ha problem med både hjärta och syresättningen. Vi har tidigare fått veta att de sett rester av lungproppar men att resultaten har varit svårtydda och sett olika ut från gång till gång. Igår förklarade läkaren att det de sett var hans PAH och inte rester av proppar. Hans hjärtproblem beror på lungsjukdomen och det nya är att han också ska medicineras för PAH. Han träffade igår en kvinna som levt med PAH sedan 2006 och fick lite information av henne också. Vi ska läsa på, träffa uppsalaläkarna igen och hitta ett sätt att anpassa oss till sjukdomen.

När Mats klev in genom dörren strax före kl 5 igår em var vi alla lättade. Hundarna turades om att ligga hos Mats som var övertrött och slutkörd. Jag kände hur mycket av min oro rann ur mig, jag behöver inte vara orolig längre. Vi ska hitta ett sätt att hantera hans sjukdom på. Punkt!

Förhoppningsvis kommer då även psoriasen att ge med sig, den har blivit värre på sistone, fotknölar och armbågar är också angripna.