Påsken 2019

8:00

Under många år var vi med i konstspaning i Säterbygd och hade årets roligaste och jobbigaste tid under påsken.

I år upptäcker jag att påsken redan är här. Att leva under våra förutsättningar och verkligen ta en dag i taget är en aning introvert. Att inte veta om vi lever dagen ut,  om vi är hemma eller på sjukhus, om vi mår bra eller dåligt och vara beroende av läkarnas beslut..

Skärtorsdagen startar vi, liksom så många andra dagar sedan i februari, med ett frågetecken. Vad händer idag? Kommer Mats hem eller stannar på sjukhus, håller hans hjärta sig lugnt idag, osv…

En liten trygghet är de få bokningar och rutiner vi har, Sophämtning t ex. Idag vet vi att det kommer en firma från Borlänge för att ge en offert på bostadsanpassning.

I övrigt är dagen ett tomt oskrivet blad…

…och vi väntar…

Från facebook:

10:45

Vi bor i rätt land, idag fixade de trösklarna och om ett par veckor kommer de att sätta in en specialduschkabin (det kallas hygienrum) i vårt nuvarande sovrum. Allt utan att kosta oss ett enda öre!

Vi får byta och ta stora rummet som sovrum och dela gamla sovrummet mellan hygienrum och kontor.


Mats har fått besked att de pratar med avd 27 i Falun för att han ev ska skjutsas dit idag. De diskuterar att  försöka göra om ingreppet framöver. Jag tycker att det är bra att de tar hand om honom tills de vet att läget stabiliserats. I Falun trivs han och känner sig trygg (de borde sätta upp en namnskylt vid dörren). Och där kan jag lätt besöka honom!

11:20

Mats har fått besked, de kör honom med ambulans till Falun idag!

Bild på hygienutrymmet, men vi kommer enbart att ha en dusch i den.