Morgonstund

21 september

Jag återanvänder mina bästa haikudikter, de är värda ytterligare en publicering tycker jag.

Mats träffade sin hjärtläkare igår och fick veta att hans hjärta hade hoppat omkring vid 4 tillfällen i början av juli. Inte längre än 10 sekunder och hans ICD behövde inte gripa in. Vi blev till en början förskräckta eftersom Mats inte har märkt av det, vid dessa tillfällen var det alltså inte hjärnspöken – men det känns på samma sätt. När vi hade funderat på det ett tag tyckte vi ändå att det var bra att det inte varit oftare och vem vet hur ofta det betett sig så innan hjärtverksamheten gick att läsa av.

Jag mår oftast mycket bra morgonen. Jag sover gott och länge, vaknar utan väckarklocka och ligger kvar och njuter tillsammans med min flock. Kroppen är utvilad och jag har inte ont någonstans. Reiki och meditation gör att jag mår ännu bättre. När klockan närmar sig 8 brukar hundarna vilja att vi kliver upp och de får då mat och rastning. Därefter brukar de somna om. Morgonkaffet och smörgåsar laddar jag på en bricka och sjunker ner i min soffhörna.

Denna morgonstund är underbar. Jag börjar dagen i lugn och ro, inget yttre stör mig utan kan reflektera, bara sitta och stirra i väggen, läsa nyheter, spela nåt spel på paddan och tiden känns evig. Jag mår riktigt bra!