Livet i karantän

Torsdag 26 mars
Tobias foto på vårt lärkträd.

Vi närmar oss 14 dagar i karantän. Tobias är ihärdig i sitt jobbsökande och har intervjuer och gör arbetsprover mest varje dag. Vi får bra hjälp av vänner och grannar när vi behöver få hem varor men mycket kan vi få hemskickat, Apoteksvaror kommer i brevlådan, spis och diskmaskin lastades av utanför grinden t ex.
Innan karantänen var vi lite rastlösa och ville iväg med husbilen. De tankarna skjuter vi lite på framtiden eftersom det till att börja med blir kortare turer mot folktomma trakter här hemikring. Rastlösheten använder vi i stället till att fixa här hemma. Vi väntar på besked från försäkringsbolaget innan vi kan göra färdigt köket helt och hållet. Det finns mycket att göra ändå, köksbänkarna ska slipas och utökas och vi passar på att anpassa och omorganisera köket för att bättre passa pensionärslivet.
Igår gjorde jag ett nytt brödbak i nya ugnen och det blev riktigt lyckat och vi åt våfflor med vispgrädde och hjortronsylt våffeldagen till ära.

Här kommer exempel på dagens coronarubriker från Expressen, Aftonbladet, DN och SVT.