En typisk morgon

7 april

Min morgonrutin har blivit som följer. Jag vaknar oftast av mig själv och älskar att ligga och dra mig, titta ut genom fönstret och njuta av flocken som är samlad i sängen. Jag reikar och mediterar, vilket tar 30-60 minuter beroende på dagsform och om hundarna fortsätter att sova. Framför allt Maja vill gärna komma och bli klappad.
När jag beslutar mig för att stiga upp är det oftast pga att någon av hundarna blivit orolig. Putte vill ut medan Maja bara förflyttar sig till en annan sovplats. Jag gör frukost åt mig själv, sätter mig i min soffhörna och läser tidningar och sociala medier.
Klockan 8 vill hundarna ha mat, då ger jag dem mat, därefter ”extra allt” ( en bit morot eller potatis). Jag släpper ut dem i trädgården och gör ett kökspass, dvs tömmer och fyller diskmaskinen, torkar bänkar och spis om det behövs och gör en allmän köksröjning. När hundarna rastats färdigt går de och lägger sig igen.
Jag reflekterar och förbereder att skriva i bilddagboken, det tar olika lång tid beroende på innehållet och bearbetning av foton/urklipp. Nu i coronatider vill jag dokumentera det som sker på dagsbasis.
Klockan 9 är det Mats medicintid och eftersom han oftast kommer i säng väldigt sent servar jag honom med medicin och lite vatten vid sängen, därefter somnar han om.
Därefter följer min lugnaste och friaste morgontimme. Jag fortsätter med reflektion och bilddagbok, spelar något spel och surfar runt och sittandes Med min iPad i min kära soffhörna. Idag är det några plusgrader och regnet öser ner…
Tidigast vid 10-tiden börjar Mats och Tobias bli aktiva.

Igår satte vi upp hyllor ovanför de nya väggskivorna i köket. Vi passar även på att rensa i alla köksskåp.

Gigi och Hasses kolonilott i Stockholm.
Åsas odlingslott i Göteborg.

Dagens corona