Första karantänmånaden

15 april

Vi har varit i karantän i över en månad. Som det ser ut nu kan det säkert vara aktuellt att isolera sig under det närmaste halvåret minst. Det är en tid av osäkerhet och oro. Min syster Karin oroar sig för sin peruanska familj i Lima och en vän som hon inte kunnat nå på 10 dagar. Vi diskuterar och funderar på hur vi skyddar oss på bästa sätt men har vad vi vet ännu inte drabbats av coronafall inom släkt och vänkrets.
I morse kände jag en förändring i mitt förhållningssätt till coronapandomin. Efter att tidigare följt händelseförloppet och dagsnyheterna mycket noggrannare än någonsin kände jag en irritation. Det är rykten, ifrågasättanden, fakta, skämt och gripande läsning, huller om buller. Jag tänkte att nu har jag inte behov av att dokumentera längre, men så gjorde jag min morgonsurfning och satt med ett antal skärmdumpar igen.

Vi fortsätter att förbereda husbilen, bl a måste vi översätta den franska manualen. Med hjälp av Google översätt kan vi förstå det viktigaste!