Maja

29 maj

Vi behöver inte spänning i vårt liv, men vi tycks hela tiden få påspädning…

Idag klev vi upp och körde till byggmax för att köpa ett par skivor till köksbygget. Hundarna fick följa med, vi vill träna dem att åka i husbilen. Där har vi satt två dyra och bra hundselar som man fäster i säkerhetsbältet.
Det går ganska bra men Maja blir lätt uppvarvad när vi stannar och har lyckats krypa ur sin sele några gånger. Så även idag precis när vi stannat på byggmax. Mats gick ut för att leta skivor och jag satte på Maja hundselen igen och kopplade fast henne. Jag vände mig om och tog fram två tuggben och vet inte hur det gick till men Maja och Putte trasslade in sig i varandra och ett av spännena, en bygel, fastnade i Majas bakben. Hon blev rädd och skrek och hoppade och då blev Putte rädd och de trasslade in sig än värre. Jag lyckad koppla bort dem från säkerhetsbältet men inte varandra. Mats hörde Majas skrik och kom och hjälpte till. Efter att ha hittat saxen lyckade jag klippa av selarna och sära dem från varandra. Ena bygeln gick in i Majas bakben och hon blödde och hade ont.
Vi körde till djursjukhuset i Falun där de genast tog in henne, gav henne lugnande och beslutade att ta henne på operation. Vi satte oss i husbilen och väntade.

Det var sådan tur att bygeln inte ens hade gjort hål eller skadat något, blodet kom från en pulpa då hon skadat en klo ordentligt. De försökte rädda pulpan och la bandage och satte på henne en krage. Har vi tur läker det sig på ett antal dagar.
När vi kom hem slocknade hon direkt i min soffhörna. Vi däremot behöver tid att återhämta oss, och inga skivor blev köpta!