Allt blir som det ska…

… men oftast inte alltid som man tror.

25 juni

Igår fortsatte vi vår resa söderut. Vi stannade och handlade frukost (med gasmasken på) och hittade fram till Alvastra klosterruin, vilket vackert ställe!

Mats förvånar mig, han kan gå kortare promenader och är piggare än jag nästan kan minnas. Det är fantastiskt!

Vi fortsatte söderut och bestämde oss för att vi skulle köra ända till Lökaröd. Vi vill slå oss till ro, inte vara på väg… Men det skulle innebära att vi inte kan få el förrän Joel och Johanna kom med nyckeln på fredag. Utan el mer än ett dygn vill vi inte vara så vi tog ett snabbt beslut att köra till Helsingborg för att hämta nyckeln, vilket innebar 15 mil extra bilkörning,

Under resan möttes vi av en fantastisk blommande och grönskande natur, vallmon lyste upp både åkrar och vägkanter. Längre söderut var de överblommade och rödklövern och ”rävarumporna”, som mormor kallade rallarros, tog över.

I Helsingborg bjöd Joel och Johanna på supergod kebab i hamnen.

Jag vill alltid stanna till vid mamma och pappas grav. Den sköts om och hålls fin av min kusin Eva!

Norra Åkarps kyrka i Bjärnum.

Nu var vi trötta men beslutade oss ändå för att fortsätta köra den timme det skulle ta till Lökaröd. I Hässleholm utrustade vi oss med skyddsglasögon, plasthandskar och gasmask och handlade mat i ett varuhus. Som vanligt var vi de enda med skydd, men en man kontaktade oss och var oerhört positiv till vår utrustning.

så mörkt det blev på natten!

Vi var nöjda och trötta över att vara framme och jag orkade inte ta nåt foto. Men de kommer! En ny dag väntar.

Allt är som det ska!