Berg- och dalbana

26 juli

Mats johannesört står orörd vid husväggen. I år har den tagit sig ordentligt. Det är absolut förbjudet med johannesört tillsammans med hans hjärta och mediciner, så vi får glädja oss åt blomprakten i stället för kryddat brännvin.

Vi har förberett oss för att Mats sjukdom innebär bättre och sämra perioder. I det stora hela är Mats så mycket bättre än för 1-2 år sedan. Nu har han en sämre period och att ställa om medicineringen tar ett tag. Igår kväll fick han troligtvis ett ”tillslag” av den lättaste sorten och vi förberedde oss för sjukhusbesök. Det lugnade ner sig och vi beslutade oss för att stanna hemma. Om det inte sker något mer kan vi vänta och via fjärravläsning konsultera Falu hjärtmottagning på måndag morgon. Hur förberedda vi än är tar det på krafterna.

Igår hade jag bihålevärk och kände mig lite halvkrasslig och i natt bödde jag näsblod, vilket jag praktiskt taget aldrig gör. Idag ska jag lägga min energi på att försöka hitta balans i tillvaron igen.

Covid-19 har startat sin andra våg ute i världen och Europa.