Covid-19

19 september

Finliret återstår, att få upp järngrinden och att måla den svart.

Det var länge sedan jag skrev om covid-19 och hur Sverige, världen och vi anpassat oss. I och med våra masker är vi ganska fria. Vi handlar det som går via nätet men det mesta ska hämtas ut på 3 olika utlämningsställen. Vi handlar mat med maskerna på under de lugnaste timmarna. Vi har det ganska bra och känner oss rätt så fria. Tobias jobbar på via nätet och är ganska nöjd med att bo hos oss. Han räknar med att stanna över vintern. Vi uppskattar hans närvaro och tack vare honom skärper vi till oss med mathållningen, varje dag serveras det hemlagad mat. Det har också varit skönt att ha honom här Den tunga period när Mats blev dålig av sköldkörtelproblemen. Hans humörmedicin har gett effekt och vi njuter av en gladare Mats. Läkaren Emma ringde igår och höjde sköldkörtelmedicinen eftersom hans överproduktion av hormonet ännu inte har minskat.

Sveriges coronastrategi kritiserades mycket i början men nu när den andra vågen tar fart ute i världen är det betydligare mer positiva toner. En andra våg har ännu inte drabbat oss och den 1 oktober släpps besöksförbudet på våra äldreboenden. I övrigt kommer nog hösten att fortsätta i samma spår som tidigare.