Året som gått

Januari 2020

Vi möttes av en grön vinter, jag gjorde min sista arbetsdag på Trafikverket, Tobias flyttade hit och vi gjorde en tågresa till Akademiska i Uppsala. Jag började ta sprutor mot min psoriasis.

Februari 2020

Snön höll sig borta. Vi började agera mot den planerade verksamheten på granntomten på andra sidan vägen. Vår nya husbil hittade hem till oss. Jag fortsatte att gå på kroki i Falun.

Mars 2020

Vi fick lite snö till slut. Vi hann till Stockholm och besökte systrarna innan covod-19 blev ett faktum och vi satte oss själva och Tobias i karantän. Köket blev ombyggt och vårt barndomshem i Lillhärdal revs.

April 2020

Mats fortsätter att gå ner i vikt och mår bättre och bättre och min psoriasis håller sig lugn. Köket blir färdigt. Covid-19 blir allt allvarligare, vi får hämta mat på affärens lastbrygga. Veckliga facetimesamtal med karantänstockholmarna blir en kär vana!

Maj 2020

Vi fick bredband och fiske lockade liksom husbilsturer. Maja skadade sig i husbilens säkerhetsbälte. Köket blev helt klart och syskonsamtalen fortsatte liksom covid-19 smittan.

Juni 2020

Husbilen förde oss till Mats kusin Anders utanför Sundsvall och senare ner till Helsingborg och Kusin Helenas hus utanför Degerberga. Tobias var hundvakt. Bror Lasse firade midsommar hos oss i Arkhyttan med seafoodfrossa.

Juli 2020

Vi höll oss hemma under semestermånaden. Släkthälsningar skickades med fotselfies och våra veckomöten fortsatte. Jag träffade Elin och Åsa i Ornäs och fick även träffa Anna. Vi bakade mycket, björnbären började ge bär, vi ägnade oss åt fiske och spel.

Augusti 2020

Åsa och Linus kom på efterlängtat besök och kunde sova i gästhuset. Ett nytt staket i den övre trädgården blev vårt nya projekt. Vi gjorde en efterlängtad husbilstur till Härjedalen och hälsade på barndomsvännen Kalle i Lillhärdal. Vi körde en runda men fick förkorta resan eftersom vi glömt en av Mats viktigare mediciner hemma och den är så ovanlig att den inte lagras på apotek utan måste beställas.

September 2020

Mats klocka gör oss trygga. Han började bli tröttare och sämre och det visar sig att hans sköldkörtel överproducerar. Hans läkare startar tätare provtagningar och de ”skruvar” med medicinerna. Vi bygger färdigt staketet och jag fångar min första gädda. Vi gör en husbilsresa ner till Helsingborg där vi träffar Elin, Åsa, Joel och Johanna på deras kolonilott. Eftersom Mats känner sig sämre skyndar vi oss hem igen. Vi förbereder oss för att delta i årets älgjakt.

Oktober 2020

Tobias fyllde år och han skaffade VR-glasögon. Vi deltog två dagar i älgjakten. Frysarna fylldes med bär, äppelmos, älgkött, lamm och fläsk. Mats var mycket trött och vädret var grått och tråkigt. Vi tyckte alla att livet var lite tungt och fick arbeta för att hålla humöret uppe.

November 2020

November var som vanligt tung och vädret och mörkret gjorde inte humöret bättre. Jag behandlades för borrelia, vi firade Halloween och första advent. Mats fortsatte att må dåligt och påbörjade en kraftig corticonbehandling.

December 2020

Under december fick de Mats sköldkörtel att fungera normalt igen. Han blev lite piggare och trots mörker och regn gick månaden fort. Vi skaffade en X- box och kan spela golf tillsammans igen och letar efter andra spel som vi kan spela tillsammans. Elin och jag spelade Sky nästan dagligen via internet och våra telefoner/paddor. Vi hade en bra jul och kunde träffa Elin, Åsa och Linus utomhus. De firade julen på släktgården. Joel skrev klart sin doktorsavhandling.