Bilköp och dramatik

19 februari

Det där med lugnt och lite tråkigt blev det inte mycket av.
Igår eftermiddag fick Maja två långa krampanfall efter varandra. Väldigt otäckt att se och jag fick sitta och hålla i henne för att hon inte skulle skada sig när hon for runt i krampanfallen. Vi körde till djursjukhuset i Falun och fick en epilepsidiagnos. Epilepsin kan lindras eller upphöra med en medicin som hon tar dagligen och vid anfall har vi fått en kramplösande medicin att ge.
De föreslog att hon skulle stanna över natten så att de kunde övervaka henne men behövde i så fall ge lugnande eftersom hon var nervös och orolig. Vi kan övervaka henne eftersom hon sover hos oss på natten och hos oss är hon lugn och trygg, så vi beslutade att ta hem henne.
Vi tänker att om hon kan leva och ha det bra och inte får för mycket anfall så är det underbart. Blir det besvärligt för henne och/eller oss får vi ta ställning till hur vi då gör. Vi har inte ekonomi till dyr veterinärvård och det viktigaste är att hon inte ska lida! En tråkig konsekvens är att det inte blir aktuellt att få valpar på henne, den drömmen får jag släppa.

Det var väldigt dramatiskt om omskakande. Att jag skulle köra bil var inte aktuellt, Mats fick köra och det var skönt att vi under dagen beslutat oss för att köpa Klasses Volvo och slapp köra med husbilen. Det snöade en del under gårdagen.

Nu är vi tillbaka på ruta ett vad gäller konsekvenser av spänning och oro. Jag blir förskräckt över hur dåligt jag läkt från min psykiska utmattning.

Vi tar nya tag och hoppas att vi ska slippa dramatiska händelser ett tag framöver. Från och med idag är det skidtävlingar varje dag, det ser vi fram emot.