50 kg honung

17 juli

Vi ägnade lördagen åt att slunga resten av honungen och vi fick drygt 50 kg. Ev kan det bli ytterligare en slungning i höst. Nu ska det stå till sig innan den ska röras och tappas upp i burkar. Bivaxet tänker jag försöka tillverka bivaxdukar av, de är fantastiska att förvara mat i.

Mats gjorde tjälknöl som vi åt med god fransk potatissallad och sedan pustade vi ut med en film och en whiskey.

Vi överväger att byta Mats fyrhjuling mot en vägregistrerad fyrhjulig ”moped” eftersom det inte längre kommer att bli några äventyrliga fyrhjulingsfärder i skogarna dit ambulans och räddning har svårt att ta sig fram. Nu handlar det om att kunna ta sig ut på hundpromenader, till grannar och som längst till affären i Skedvi eller Långshyttan. Det finns många varianter att välja på, mamma hade en trehjuling av en tidigare generation. Vi kan inte få en sådan av kommunen utan vi får bekosta den själva. Husbilslivet är förmodligen också över. Som vi nu kommer att leva har vi tillräckligt med sysselsättning här hemma och tillgång till fiske och natur via bil. Vi undersöker och funderar vidare.