Hemresan, Mats och julklappen

Hemresan blev förlängd två timmar. Jag fick vänta en extra timme på ett försenat Malmötåg i Hässleholm och en timme i Sala eftersom jag missade de bokade anslutningarna. Mats mötte och vi for hem i -13 grader och gnistrande snö. Middag blev en medköpt pizza och därefter somnade jag gott framför TV:n. Mycket nöjd med Malmöbesöket men även med att vara hemma hos de mina igen!

Jag drömde om Ylva Lo i natt!

Precis innan jag reste hittade Mats en handikappanpassad bil hos vår bästa bilhandlare. Det är en äldre Chrysler med mindre elektronik men fullt fungerande och med en bra ramp vid sidodörren. De hade sänkt priset rejält eftersom den är svårsåld och när vi tittat på den beslutade vi att slå till. Det får bli vår julklapp till varandra! Nu får vi äntligen den frihet vi behöver!

Jag reste innan allt var klart men Mats hämtade hem den och den står nu på vår garageplan. Volvon ska säljas snarast och den kommer inte att vara svårsåld.
Så just nu äger vi 2 Chrysler, en nyare oanvändbar som väntar på upphävande av köp med ARN:s stöd och en fullt fungerande äldre som kan ersätta volvon.

Mats handikapp blev extra tydligt för honom när jag var borta. Han ville inte vänta på att hämta hem bilen när allt var klart utan gjorde det själv liksom handlade och hämtade hem ett antal paket.
Jag brukar köra bilen ur garaget, plocka fram scootern ur källaren och se till att paketen och matkassarna kommer in i huset. När Mats tagit sig till garaget och kört ut bilen är dagens energiförråd redan tömt, vilket är svårt för en utomstående att förstå. Nu skulle han hämta ”nya” bilen, köra hem, hämta paket och handla. Bilen fick stå ute men det tog alldeles för mycket energi och kraft av honom. Grinden blev inte ordentligt stängd och hundarna rymde mm mm.
Han konstaterar: ”Jag klarar mig inte själv!”

Ingen av oss ångrar min Malmöresa men vi måste hitta lösningar så att Mats får en dräglig och trygg tillvaro även när jag är borta. Sommartid är det praktiska lite enklare men under vintern är det mycket som måste klaffa.
Att ha en bil med ramp är den första och viktigaste åtgärden och det har vi nu äntligen fixat!
Vilken bra julklapp!