Dagsarkiv: 25 oktober, 2024

Maja

Maja och Gunillaselfie 12 augusti 2017

För 4-5 år sedan fick Maja några krampanfall och vid en undersökning fick hon diagnosen epilepsi. Vi har sedan dess gett henne medicin och hon har inte haft några fler kramper. Tanken att vi skulle få valpar var bara att förkasta.
Hon är min hund och är mig väldigt kär men hon är en nervös och envis själ och inte så lätt att handskas med. Våra temperament kolliderar emellanåt och hon blir med åren både lättare och svårare att handskas med beroende på situationen.
För att få hennes medicin utskriven är det sedan några år tillbaka EU- beslut på att man måste undersökas av en veterinär en gång per år. Igår var det dags för detta besök. Hon löper just nu och är särskilt orolig och egensinnig och ville inte alls vägas eller undersökas. Vi var tre stycken som hjälptes åt så att undersökning och provtagning kunde genomföras. Alla prover var bra och att hon inte fått något mer anfall är ovanligt trots medicinering.

Veterinären kunde ge mig lite råd kring hur vi ska handera hennes nervositet. Inför nästa veterinärbesök har vi fått lugnande tabletter. Hon rekommenderade även kosttillskott som har rogivande verkan. Det ska vi pröva!