Ur fas

Större delen av gårdagen ägnade jag mig åt husets el. I förrgår varnade vår värmepump att det saknades 1 fas men medan jag och Mats diskuterade felet började allt att fungera igen. Så vi släppte det.
Igår morse var elen borta från delar av huset, bl a saknade värmepumpen el. Syrgasgeneratorn fungerade som tur var. Efter att ha kollat att alla säkringar var ok ringde vi Dala energi som kom och tog hand om det. Vi har tidigare bytt elsystemet i huset men själva ingången från den inkommande elkabeln hade kvar sina ursprungliga huvudsäkringar och där hade det blivit överhettat. Denna del var överflödig eftersom det också sitter huvudsäkringar i den nya elinstallationen. Den gamla ska plockas bort. Men igår drog man tillfälligt in en elkabel från elskåpet ute vid vägen in till huset för att vi skulle få tillgång till el igen. De kommer tillbaka och fixar det senare.

Det ska bli skönt när vi blir hyresgäster, då slipper vi ta hand om sådana här beslut, oförutsedda kostnader och bekymmer!

Nu kommer en period då hundarna och jag ska vänja oss vid vintertid. Jag blev redan igår väckt av hundarna vid halv fyratiden. De behövde ut och sedan kunde jag inte somna om. Idag vat det samma tid fast klockan var halv tre. Jag mediterade, reikade och slumrade en kort stund men jag klev ändå upp strax efter fem.